top of page

Slovo stereotyp neznáme - jsme jeden tým, jsme ARO!

Aktualizováno: 21. 2. 2022

Vítejte na anesteziologicko-resuscitačním oddělení Nemocnice Karviná-Ráj. Oddělení ARO v naší nemocnici je součástí strategických oborů naší nemocnice.

Jsme akreditovaným pracovištěm umožňující vzdělávání lékařů, s možností dalšího specializačního vzdělávání. Náš tým se skládá z lékařů, všeobecných sester, zdravotnických záchranářů, ošetřovatelů a sanitářů.


„Tvoříme jeden tým, spoléháme na sebe. O vypjaté chvilky u nás není nouze a jsem pyšná že jsme skvělá parta, když je potřeba, podržíme se.“ říká vrchní sestra ARO oddělení, Marcela Robotková.

Péči, kterou pacientům poskytujeme je velmi pestrá a různorodá a zahrnuje:


Anesteziologickou péči, která spočívá v péči o pacienta před operací, během operace a v rámci ranné pooperační péče. Anesteziologický tým je součástí operačního týmu a úzce spolupracuje s operatéry. Běžný anesteziologický tým tvoří jeden lékař a jedna sestra.


Resuscitační péči o pacienta na lůžku oddělení ARO, součástí péče je zajišťování péče o pacienty při selhávání vitálních funkcí. Oddělení je boxového typu, je trvale přítomen lékař. Oddělení je nadstandartně přístrojově vybaveno, včetně přístrojů pro kontinuální eliminaci. Umíme dělat bronchoskopie a máme vlastním ROTEM a biochemický analyzátor.


Urgentní resuscitační péče, v rámci celého areálu nemocnice. Kolegové z oddělení ARO zajišťují resuscitační péči na všech oddělení v rámci nemocnice.


Ambulance bolesti je specializace, která řeší problematiku pacientů s chronickými bolestmi. Péče spočívá v aplikaci správných léků, které zmírňují bolest nebo ji zcela ztiší.


Rád bych na svém oddělení přivítal 2-3 absolventy. Jsme mladý tým, který bude rád předávat zkušenosti formou, která je záživná, pestrá a umožní lékařům jejich profesní i osobní rozvoj. Podporuji vzdělávání svých lékařů, jsem fanoušek multioborového pojetí medicíny a podpořím každý dobrý nápad,“ říká primář oddělení ARO, MUDr. Miroslav Zajíček.

Nemocnice Karviná-Ráj kromě odborného zázemí nabízí mladým lékařům a sestrám zázemí i v oblasti pestrých finančních i nefinančních benefitů. Nedílnou součástí je i nabídka výhodného bydlení v městských, nově rekonstruovaných bytech, bohaté společenské aktivity pro zaměstnance.


ZAVOLEJ A ZASTAV SE ZA NÁMI!


MUDr. Miroslav Zajíček Marcela Robotková

T: 775 693 999 T: 735 764 873

E: zajicekm@nspka.cz E: robotkova@nspka.cz

primář oddělení ARO vrchní sestra oddělení ARO

Nabídka ubytování v Nemocnici Karviná-Ráj

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page